7 mei 2016, wát een dag!

7 mei 2016 stond geheel in het teken van Hegelsom, maar ook van Melderslo. De dag dat Baas van Horst aan de Maas 2016 te gast was in het altijd-gezellige Hegga. Maar liefst 24 teams uit 13 dorpskernen deden mee wat resulteerde in 463 deelnemers. Een ongekend aantal waar de organisatie van Baas vandaag de dag zeer trots op is!

Waar enerzijds een harde strijd werd gevoerd waarbij teams elkaar te lijf gingen in fantastische spellen, werd aan de andere kant genoten van een lekker speciaalbiertje op het terras in de warme voorjaarszon. Naar mate de tijd verstreek liep ook de spanning op. Wie zou zich één jaar lang de Baas van onze gemeente mogen gaan noemen? Onder andere Cartouche Jong Nederland America, Team Metiezentos en KPJ Melderslo stonden al geruime tijd bovenaan op het scorebord. Na een weerzinwekkend eindspel was Baas 2016 gestreden. Er kon niets meer veranderd worden aan de eindstand en nu begon het wachten..

Het was tijd voor BaasPop! Het slotfeest van een mooie dag. Verschillende deejays waren ingevlogen om het dak van de feesttent af te blazen. Eindbaas van de gemeente Horst aan de Maas, en tevens onze burgemeester, Kees van Rooij was ook te gast om de prijzen uit te rijken. Rond de klok van tien was het moment daar. Kees maakte bekend dat Baas van Horst aan de Maas in 2017 wordt gehouden bij de winnaars van de KPJ in Melderslo! Aansluitend barste het feestgedruis los en ging door tot in de kleine uurtjes.

Inmiddels maken we ons op voor Baas 2017. Deze prachtdag voor alle kerkdorpen van onze gemeente wordt gehouden op 27 mei. Noteer de datum alvast even zorgvuldig in de agenda, zodat je dit festijn zeker niet gaat missen!

Tagged under: