Baas van Horst aan de Maas 2019: Kronenberg!

Vandaag, 1 juni 2019, is KRONENBERG ‘Baas van Horst aan de Maas 2019’ geworden!

Little Steve & The Smokers kwam als beste uit de strijd die tijdens de drukstbezochte editie OOIT van Baas van Horst aan de Maas heeft plaatsgevonden in Hegelsom, de lustrumeditie. Met maar liefst 28 teams die zich aangemeld hebben dit jaar. Een recordaantal deelnemers en een vertegenwoordiging van ieder kerkdorp van de gemeente!
Vrijdagavond 31 mei barstte de strijd los tussen de fanatieke teams die door middel van verschillende activiteiten aanwijzingen moesten bemachtigen voor een heus kunstwerk. De toon werd direct gezet en de rivaliteit werd niet onder stoelen of banken gestoken.
Na een pittige vrijdagavond stonden de teams vanmorgen om 11.00 uur weer ingesmeerd klaar voor de strijd op de Sint Jorisweg in Hegelsom. Met bijna 30°c op de thermometer was de zonnebrandcrème zeker niet overbodig. Bloed, heel veel zweet en tranen vloeide voor de titel van ‘Baas van Horst aan de Maas 2019’.

De teams gooide zichzelf zonder genade onder andere in de strijd tijdens de spellen: ‘Naate boks’, ‘Dreij ow dol’, ‘Bôter kiës en eiër noa de buurman brenge’ en ‘vettehaas’!

Dit jaar om klokslag 14.00 uur werd het bloedstollende hoofdspel gespeeld met alle deelnemende teams tegelijk. Niets minder dan het enige echte Expeditie Robinson spel werd gespeeld waarbij het de bedoeling was dat de teams zo snel mogelijk een reeks blokken op een rij kregen met de nodige hindernissen. Tijdens het hoofdspel zat de zonovergoten tribune bomvol met toeschouwers die de teams aanmoedigden. De toeschouwers genoten op de tribune, of op het terras van een lekker koud drankje en livemuziek. Ook de wat jongere bezoekers konden zich dit jaar weer vermaken in het minibazendorp.

Na afloop van de strijd onder de felle zon is het tijd voor een welverdiende barbecue in het Bazendorp. Na de prijsuitreiking barst dan eindelijk het grote eindfeest los! BAASpop 2019 is een feit! Het spreekwoordelijke dak gaat van de tent en het bier vloeit rijkelijk. Dit jaar zorgen Strike 2 en Houd Je Back-Street Boys voor het knalfeest.
Dit jaar komt Kronenberg als grote winnaar uit de strijd met en mag komende jaar terecht de titel ‘BAAS van Horst aan de Maas 2019’ dragen. De 6e editie van Baas zal dan ook plaatsvinden in het winnende dorp Kronenberg! Little Steve & The Smokers verdedigd de titel met maar liefst 365 punten! Ook mag het podium vrijgemaakt worden voor een mooie tweede plek met maar 2 punten verschil, voor het team uit Tienray ‘Horst aan de Maaskantje’ met 363 punten. De derde plek is dit jaar voor KPJ Melderslo met 362 punten.
De eerste prijs voor het winnende spel gaat naar Jong Nederland Hegelsom.
De organisatie kijkt terug op een fantastische, zonnige, en drukbezochte lustrumeditie van Baas van Horst aan de Maas 2019.
BEDANKT alle 26 deelnemende teams en enthousiaste vrijwilligers! Want zonder jullie geen Baas!

Tot volgend jaar in Kronenberg.

Tagged under: