Baas van Horst aan de Maas in Melderslo!

Bomvol programma voor kids in RABO Mini-Bazendorp!

Over een week is het zover, alweer de derde editie van Baas van Horst aan de Maas! Op 27 mei zullen 25 teams uit 13 kernen van de gemeente Horst aan de Maas strijden om deze felbegeerde titel. Dit jaar vindt het evenement plaats in Melderslo, het winnende dorp van de tweede editie, vorig jaar.

De organisatie van Baas van Horst aan de Maas, bestaande uit vele vrijwilligers afkomstig uit diverse dorpen uit de gemeente Horst aan de Maas, zijn al bijna een jaar met man en macht aan het werk om ook van deze editie een waar spektakel te maken. Niet alleen deze vrijwilligers zetten hun beste beentje voor, ook de deelnemende teams en de vele verenigingen zijn al weken bezig om zich voor te bereiden op deze dag.

Jaegersweg Locatie Melderslo

Op zaterdag 27 mei wordt dit sportieve event ronde klok van 10:30 uur geopend op de Jaegerweg in het bazendorp Melderslo. Op deze locatie barst vervolgens om 11:00 uur de strijd los om de titel ‘Baas van Horst aan de Maas 2017’. De hele ochtend en middag zullen in het teken staan van samenwerken, sport en spel. De deelnemende teams gaan door middel van uitdagende en knotsgekke spellen de strijd met elkaar aan. Deze spellen zijn allemaal bedacht en gemaakt door verenigingen uit de gemeente.

RABO Mini-Bazendorp

Te midden van alle sportieve activiteiten worden ook de kinderen zeker niet vergeten. In het Rabo Mini-Bazendorp is een volledig spelprogramma met luchtkussens, attracties, spellen en vertier ingericht voor de kleine bazen. Waar de grote bazen strijden om de titel Baas van Horst aan de Maas 2017 daar kunnen de kleine bazen zich bewijzen in het Rabo Mini-Bazendorp. Met een wedstrijdformulier in de hand kunnen ze een super gaaf parcours afleggen in het mini-bazendorp om daarna als traktatie te smullen van een zakje popcorn of suikerspin en een glaasje limonade, helemaal gratis! Ook de kinderen strijden om een leuke prijs,ze kunnen hun wedstrijdformulier inleveren om kans te maken op kaartjes van Zoo Parc Overloon met het hele gezin!

Lekker smullen met Opscheppers uit Horst

Als de kinderen zich vermaken in het Rabo Mini-Bazendorp kunnen de ouders op het terras genieten van een kopje koffie, een glaasje fris of een speciaal biertje. Ook wordt de innerlijke mens niet vergeten. OPSCHEPPERS uit Horst zijn aanwezig met standjes om à la minute heerlijke verse hapjes te maken met producten van lokale kwekers uit de regio. Kortom; meer dan genoeg reden om een kijkje te komen nemen in Melderslo!

BAASPOP met Lekke Band en DJ Hitmaestro!

De sportieve activiteiten zullen duren tot 17.00 uur waarna de teams zich klaar zullen maken voor het eindspel. Dit spannende eindspel zal rond 19.30 uur starten en zal uiteindelijk bepalen welk dorp zich een jaar lang ‘Baas van Horst aan de Maas’ mag noemen. Aansluitend aan het eindspel zal het feest direct losbarsten, genaamd BAASPOP! Dit jaar was het niet alleen de organisatie die besliste wie er tijdens Baaspop op het podium verschijnen maar mochten de aanstaande feestgangers zelf ook een stem uitbrengen. DJ Hitmaestro en Lekke Band zullen alle feestgangers verblijden met bekende beats en opzwepende muziek!

Prijsuitreiking door Burgemeester Kees van Rooij

Omstreeks 22.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de feesttent.
Niemand minder dan één van de echte ‘bazen’ van Horst aan de Maas zal deze prijs uit komen reiken. Burgemeester Kees van Rooij zal ondersteund door Wethouder Bob Vostermans het winnende team de prijs uitreiken.

Steun van lokale ondernemers en buurt

De steun van lokale bedrijven is van groot belang om ook deze editie van Baas van Horst aan de Maas te laten slagen. De organisatie is dan ook vereerd en blij dat ook dit jaar zoveel lokale ondernemers een steentje bij willen dragen aan dit unieke event. Een speciaal bedankje gaat uit naar de inwoners van Melderslo die onder andere alle medewerking hebben verleend bij het vinden en beschikbaar stellen van de perfecte locatie voor Baas van Horst aan de Maas 2017.