Baas van Horst aan de Maas 2018: HEGELSOM!

De strijd die dit jaar voor het eerst op de vrijdagavond al op spectaculaire wijze losbarstte, is gestreden! Waar de 25 teams gisteravond al fanatiek van start gingen met verschillende activiteiten, stonden alle teams vanmorgen om 11.00 uur weer klaar voor deze heftige strijd op de Dorperdijk in Sevenum. Een groot aantal toeschouwers moedigen onder het genot van een hapje en drankje de teams aan, vanaf de zijlijn of vanaf het terras.

Met een heerlijke 25°c op de thermometer deinsde geen enkel team terug voor activiteiten waar vooral kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid bij kwamen kijken. Spellen die onder andere gestreden werden waren: Pats boem paaf, daor laog heej in de loepgraaf!, hangend tuig, stapel je rot, even baas bellen en BAASketbal.

Na afloop van het strijden onder de felle zon is het tijd voor een gezellige barbeque in het Bazendorp waarna de teams streden tijdens het grote eindspel, cruciaal voor de laatste punten die verzameld moesten worden. Van elk team waren 5 deelnemers bevoorrecht om 5 zwaar ingevroren T-shirts zo snel mogelijk aan te trekken en dat met enkel een dranghenkje, een hamer en een steeksleutel ter beschikking. Na precies 4 minuten en 45 seconden wist Tienray als eerst de bevroren T-shirts aan te trekken.

Dit jaar komt Hegelsom als grote winnaar uit de strijd met 414 punten en mag het komende jaar terecht de titel ‘Baas van Horst aan de Maas 2018’ dragen. De 5e editie van Baas zal dan ook plaatsvinden in het winnende dorp Hegelsom. Ook mag het podium vrijgemaakt worden voor een mooie tweede plek voor het team uit America met 393 punten. De derde plek is dit jaar voor: Tienray met 376 punten.

De organisatie kijkt terug op een fantastische dag, mooi weer, fanatieke teams en een hoop enthousiaste vrijwilligers!

Tagged under: